Praveen Mayakar

Hardware-Software Designer-Developer

Motiverad att hålla mig i framkanten inom VLSI genom användning av mina erfarenheter inom  inbyggda system och System on Chip. En optimistisk person som tycker om att arbeta i grupp och med goda presentationsfärdigheter. Entreprenör, frilansande web designer, bloggare och amatörfotograf.

Utbildning

Lunds Universitet

System on Chip

Nuvarande

Som masterstudent vid Lunds Tekniska högskola (LTH) har jag utecklat färdigheter inom olika aspekter av digital hårdvarudesign samtidigt som jag utvidgat mina kunskaper från mjukvarusedign till hårdvaru-mjukvarudesign. Mina studier har även låtit mig arbeta med utmanande projekt inom digital IC-design, Embedded systems och DSP. Jag har även deltagit i en studieresa till Nederländerna sponsrad av NXP.

Visvesvaraya Technological University

Electronik & Kommunikation

 2003

Jag tog min kandidatexamen (bachelor degree) vid Dr. Ambedkar Institute of Technology, Bangalore - en del av Visvesvaraya Technological University (VTU) - där jag fick lära mig grunderna i elektronik och kommunikation med inriktning mot VLSI. Jag gjorde två olika projekt om Universal Synchronous and Asynchronous Receiver Transmitter (USART), varav det ena vid Bharat electronics limited (BEL), ett statligt institut.

Erfarenheter

Bombardier

Embedded Software Engineer

2005 - 2007

Bombardier Trains arbetade jag på en VxWorksbaserad, specialdesignad RTOS för avdelningen för drift och kontroll. Jag arbetade med olika hårdvaruplatformar med C som programeringsspråk och utvecklade en datauppsamlare. Dessutom arbetade jag med ett kommunikationssystem som skulle gå längst med spåret, tog hand om rapporter och presentationer samt projektdokumentation och support. Jag arbetade i nära samarbete med svenska kollegor på plats i Västerås samt tränade och handledde nyanställda för att de skulle komma in i företagets arbete.

Sovereign Technologies

Embedded Software Engineer

2005

Jag arbetade med att bygga olika inbyggda system med C som programeringsspråk. Utöver detta arbetade jag med utveckling och underhåll av olika projekt.

24/7 Technology

Software Engineer

2003 - 2005

Jag började på 24/7 Technology som supportspecialist vid företagets hjälpcenter där jag hjälpte kunder med tekniska problem inom min avdelning. Sex månader senare steg jag till mjukvaruingenjör där jag arbetade med utveckling a webbaserade applikationer för företaget. Jag hade även hand om applikationssupport med krav på minimal dötid, tog hand om rapporter samt olika problem vid hjälpcentret. Jag ledde även ett team med två medarbetare, hjälpte till med en flytt av företaget samt skapade stommen till och krav för implementering av ett streckkodssystem för företagets elektronik. 

Kompetens

Huvudsakliga programmeringsspråk

C , VHDL & HTML 

Operationssystem

Windows, Linux & VxWorks

Verktyg

Xilinx, Altera, Tornado, Synopsys Design vision, SoC encounter, Cadence, Code composer studio & Matlab

Andra aktiviteter

Extrajobb

  • Arbetar som web researcher och försäljare för E Assurance, Australien, sedan november 2010.
  • Arbetat som vikarie i NO-ämnena på Internatonal School vid Katedralskolan i Lund mellan augusti 2009 och mars 2010.
  • Arbetat som frilansfotograf oh försälare för efoodie.net mellan maj 2007 och juli 2007. 

Kurser  

Grupper

Entrepreunership